Vi bygger hus

Følg med på husbyggingen vår. Første spadetak ble tatt 3 des 2010.

tirsdag 8. mars 2011

Lys i mørket

God kveld
Jeg og ungene var innom huset en tur før leggetid i kveld for å hilse på Zandman og apekatt Kjelli (ha ha ha..Intern humor som kommer til å henge igjen leenge) som jobber nesten hver kveld. Arbeidsviljen er det ikke noe å si på, rett opp etter middag og jobber til langt på kveld de dagene det er mulig. Kjelli (Kjell Inge) har vært til fantastisk hjelp, så det er godt at vi kan få gjøre gjengjeld når de skal begynne å bygge rett borti gaten. Da blir det på med babycallen og frem med malekosten. Det skal bli så koselig å ha så gode naboer. Hannah er minst like glad i han og Suzanne som vi er :) Det blir nok greit å ha et ferdig hus å ta pauser i, middag på bordet og kunne overnatte hvis det blir lange arbeidskvelder for de. Døren står alltid åpen hos oss :)


Det var så koselig stemning å se huset med lys i selv om det bare er et skall enda. Det våknet liksom litt til liv, og jeg kunne se for meg hvordan det skal se ut når vi flytter inne og fyller det med liv og røre (og rot :)
Jeg er glad vi valgte 270 takhøyde i hoved etg, det kan anbefales. Det gjør mye for romfølelsen, og det skal bli fint med masse downlights i taket. Vi skal gå for led lys i mesteparten av huset, så jeg håper bare at det ikke vil virke for kaldt pga fargen på lyset. Lys er veldig viktig i boligen og er noe som må vurderes nøye både inne og ute. Det er viktig å bruke flere typer belysning, tak, vegg, gulvstående for å få den rette stemningen. Kun taklys som lyser nedover blir ofte flatt og kjedelig. Lys opp krokene så skal du se hvor mye større og mer interessant rommet blir. Her i leiligheten har vi en liten krok som er vanskelig å utnytte, det har stått en kjedelig stueplante der som fikk så lite lys at den holdt på å takke for seg, men den ble omplassert og erstattet med en uplight lampe. Hele rommet ble anderledes med den ene lyskilden, mye koseligere om kvelden når den er dimmet litt ned og vi slipper å ha på det skarpe lyset over sofabordet.. Ikke så mye som skal til!

Ellers har vi hatt megler på besøk i dag for verdivurdering, og det gikk bra. Eiendomsmegler 1 i Sandnes skal ta oppdraget. Akkurat når det blir lagt ut for salg er vi ikke sikker på enda, men august kanskje?? Kommer litt an på hvor langt vi kommer med huset, for jeg tror ikke det er innflyttningsklart før tidligst i oktober. Vi var ihvertfall ganske så enig om hva taksten kom til å bli, så det var bra. Må fikse et par små ting her før vi flytter. Gjerdet som knakk i sist storm, legge gulv i vaskekjelleren, freshe opp gårdsrommet, og litt malig her og der. Det blir alltid litt selv om vi bare har bodd her 5 år. Han likte ihvertfall leiligheten godt og sa at det ikke skulle være vanskelig å selge denne. Den er nesten som 2 leiligheter i 1, 2 etg med 2 stuer, 2 bad, 2 soverom, så hvis de ønsker kan de delen den og sikkert tjene gode penger på utleie i kjelleren. 6-7000 i leieinntekter er jo ikke feil å spe på lånet med :) Men det får blir et prosjekt for neste eier. Vi bruker all den plassen vi har med 4 personer og en hund :)

Nå kom Zandman endelig hjem og er ferdig med å legge vannbåren varme rør og armering i kjelleren, så nå er det klart til trykktesting og så støping av gulv. I morgen står 1.etg for tur, der er det heldigvis litt lettere å få jobben gjort siden det er på støpt dekke.

Jeg lurer på om det er noen som har erfaring med fliser på gulv og vil anbefale for eller i mot. Jeg tenker på kjøkkenet, spisestuen, gangen og selvsagt bad og vaskerom alt i 1. etg. Har vært inne på tanken om å ha det i stuen også, men er litt usikker på om ikke det hadde blitt litt for mye. Har lyst på 60x60 lyse grå/sand fargede med blank overflate. Vi må ha et veldig slitesterkt gulv og ønsker flere alternativer, så hvis du har andre anbefalinger så skriv ut ;)

Nå er det kvalitetstid med en sliten Zandman som står next på planen. Ha en forsatt fin dag :)

2 kommentarer:

 1. Jeg ville ikke valgt KUN LED-belysningen, men blandet det med litt halogen også. 270 er nokså mye så det bør blende ok, men det er også litt avhengig av hvor mange downlights dere har i alt.

  SvarSlett
 2. Hei. Så fin blogg du har. Håper det kommer flere gode tips og innlegg til inspirasjon.

  Du lurer på om det er å anbefale med fliser på gulvene? Jeg har gulvfliser på bad, vaskerom og gang. Vaskerom og gang er greit. Men jeg kommer ikke til å velge det på bad neste gang. Jeg synes det er vanskelig å holde rent og å få vekk lukt rundt do.

  Ser du har to barn. Kanskje du vil ta turen innom Skolelyst for å få litt noen tips.
  Ha en fortsatt fin onsdag.
  Hilsen Benedicte.

  SvarSlett